Alla inlägg under maj 2007

Av Ulrica - 15 maj 2007 21:21

 1: Börja med att tvätta Freja och ge henne mat.

  2: Ge Pontus frukost + alvedon mot febern och smärtan i nacken.

  3: Äta frukost själv.

  4: Lägga lilla Freja som har lekt med babygymet och börjar bli trött.

  5: Startar en maskin tvätt.

  6: Börjar att dammsuga och torka i v-rummet, byter gardiner.

  7: Hänger tvätten och startar 1 till maskin.

  8: Dammsugar och torkar resten av lgh.

  9: Frejar vaknar och ska ha mat, gör lunch till Pontus nudlar..

  10: Planerat middagen med Micke och flörtar så att han ska hyra filmer till barnen ifall detta dåliga väder fortsätter  hela veckan..

  11: Japp detta var en bit av min dag det...

Till Middag blev det hemma gjord hamburgare med bröd (mums) gotti gotti.

Freja har varit lite övertrött denna kväll med ville inte somna i sängen så det blev på mage i vagnen... Nä nu ska jag göra kaffe och prata med Carlsson som precis har kommit...Bye bye.. 

Av Ulrica - 14 maj 2007 20:27

Provsvaren var toppen på lilla Freja hennes njurvärde hade till och med sjunkit så nu ligger det på 48 och det var på 67 för 2 veckor sedan. Snabbsänkan visade ingen infektion så nu är det bara att invänta urin provet i morgon.. Annars så tror jag att det är järndropparna som spökar för lilla fröken att hon får ont i magen ja som sagt bara att vänta och se.. Men jag blev jätte glad i alla fall av att hennes njurprover hade gått ner.. Nä nu ska jag göra fika till Dennis bara han kvar att få i sängen, Virre och Pontus ligger redan. Får se om det blir någon skola för Pontus i morgon han hade nämligen lite feber nu ikväll bara att vänta och se som vanligt..

Av Ulrica - 14 maj 2007 13:52

Lilla Freja har ätit dåligt hela helgen + att hon fortsatte med det i morse. Micke och jag tog beslutet att ringa till barnsjukhuset där vi fick tid på en gång. Bara att skydda sej att klä på sej och åka. När vi kom dit så beslutade dom att ta en massa blodprover och urin, vägde också lilla Freja som nu väger 4,6. Skulle få svar på proverna här på eftermiddagen så nu är det bara att vänta, dom trodde att det kanske kunde vara urinvägsifektion men dom ville även kolla så att det inte har blivit någon infektion på njurarana, bara att hoppas att det är urinvägsinfektion då eller som man alltid hoppas att allt är BRA... Blir så trött och ledsen när ska all oro med lilla gumman ta slut när ska man få känna lugnet och bara njuta?? Folk i min omgivning bruka säga: Du måste ta och sakta ner tempot Ullis du måste försöka ta det lungt, GUD vad du ser trött ut!!

Hur lätt är det att ta det lungt när man ständigt har en innre oro och stress med alla tankar??? När man ibland känner sej världelös för att man inte tycker att man hinner med dom andra barnen!! Hur i hela friden ska man kunna ta det lungt när man känner så????

Av Ulrica - 13 maj 2007 22:49

Har varit på stan idag också, jag som ALDRIG bruka vara på stan. Var där med Mervi och hennes lilla son Samuel som skulle byta ut leksaker som han hade fått samma av igår när han fyllde år.. Lilla Freja sov sig igenom hela tiden på stan, vaknade vid 15 tiden när vi hade kommit hem. Gav henne mat och bytte om till jeans klänning på henne för vi har varit till Mickes stora syster Maria idag, hennes man Per fyllde år så vi var där och smaskade i oss gå tårta och bullar jag har haft tur denna helg som fått go fika 2dagar i rad..

Lilla Freja var inte på något vidare humör på kvällen var så himmla övertrött att inget var bra, fick henne till slut att somna när vi kom hem, så nu måste jag snart väcka henne så hon får sina järndroppar.. Nu sitter Micke och surrar med våran kompis Carlsson som ska sova här inatt, imorgon kommer alla barnen hem jippi oo vad jag ska pussa på dom.. Näpp nu ska jag gå och göra lite nytta innan sängen ropar.... 

Av Ulrica - 12 maj 2007 18:11

Igår var jag och tog prover efter att det var klart så tog jag bussen till Meta.. Vi tog med oss Freja ner på stan och tittade, där i från till dagis och hämtade Metas barn. Hem till Meta pussa på mina go pojkar äta middag och sedan så tittade vi på film den var skita rolig: The little man är en film jag kan rekomendera =0). Micke kom och hämtade mej och Freja hos Meta vid 23 tiden, så det blev verkligen en heldag och kväll med henne igår det var nice.. Idag så har jag och Micke varit på Birsta City och handlat present till Mervis lilla son Samuel som fyllde 3år idag. Dit och mumsa tårta och kakor gotti gotti för alla som känner mej vet ju att jag är en riktig gotte gris *L*. Hoppasn höll på att glöma att berätta denna roliga grej som Meta berättade för mej gud vad jag skrattade jag med min låga sjuka humor.


Så här var det:

Metas lilla dotter Wilma som är 5år kom fram till Meta 1dag och frågade

mamma kan inte jag få en lilla syster?

Nä sa Meta det beställer man av pappa

Pappa kan inte jag få en lilla syster?

Nej svarade pappa (Tobbe)

Då gick Wilma fram til Dennis (min andra son)

MEN Dennis kan jag inte få LÅNA din lilla syster då?

Dennis tänker ett tag och svara efter en stund: OKEJ DÅ.

Wilma jätte glad springer till mamma och säger:

nu har jag också en lilla syster som heter Freja..

Barn är ju för goa med sina underbara uttryck och ideer haha. Nä nu ska jag ta och äta lite men tjing så länge..

Av Ulrica - 10 maj 2007 22:42

att allt gick jätte bra nere i Stockholm. Det enda som var synd var att dom inte kunde göra njurundersökningen på Freja som det var meningen, för hon är så svårstucken så det gick inte att få in någon nål i hennes lilla arm. Undersökningen som dom skulle göra på henne gick ut på att dom skulle spruta in ett kontrast i hennes nål sedan så skulle dom ta blod av henne var 20minut för att se hur snabbt hennes njurar arbetade bort kontrasten, där igenom detta test så skulle dom se hur hennes njurfunktion var. Hela denna undersökning skulle ha tagit 5 timmar för lilla tjejen men nu gick det inte. Men njurläkaren nere på Karolinska var så nöjd med Frejas prover och hennes vikt, läng och motorik utveckling så hon fann ingen andledning att behöva plåga lilla Freja för att göra denna undersökning nu så det ska väntas med tills hon är 1år. Men som läget verkar nu så kanske inte lilla Freja behöver byta några njurar bara att hoppas att det håller i sej.. Idag så tog Freja och jag oss en sovmorgon till kl:10 då kom Mia hit med sin lillasyster, sedan följde jag med Mia hem och har varit där hela kvällen så Micke hämtade mej och Freja där vi 21 tiden... Fick mumsig mat hos Mia i dag strips och kebab med b-sås.. Imorgon bitti så ska jag iväg och ta prover sedan ska jag fara till Meta det är pojkarnas pappas fru, ska umgås med henne i morgon. Sedan på kvällen så ska jag passa 2 av hennes barn medans hon tar med mina 2 + 1 av hennes barn på bio ganska lustigt (haha)... Nä nu ska jag ta och hoppa i säng // Natti natti..

Av Ulrica - 9 maj 2007 20:50

Gick jätte bra idag hos sjukgymnasten hon var jätte nöjd med Freja och hennes motorik =0).. Blev till och med imponerad av att hon ligger lite före sej i utvecklingen, hon hade räknat med att Freja skulle vara som en 2månaders bäbis i sin utveckling eftersom hon förlorade 1mån när vi låg på sjukhuset. Men lilla gumman överaskade henne precis som hon har gjort med många andra =0) När vi kom hem så började jag att skriva alla inbjudningskort till dopet, som jag nu har skickat iväg så nu är det full rulle med dopet.... Mia kom hit idag också sedan så har också snälla svärmor varit här, hon hade med sej lunch till mej fiskgratäng med mos( MUMS) tack snälla svärmor!!! Nä nu ska jag gå och titta på tv:n natti natti..

Av Ulrica - 9 maj 2007 10:00

Jaha då har man bäddat rent, hängt tvätt och kört i gång en ny maskin. Dammsugat och torkat golven så nu kan man njuta resten av dagen.. Svärmor är på väg hit för att hälsa på hon ska även skjutsa mej med Freja till sjukgymnasten som ska filma hennes motorik, dom bruka göra så med barn som fick sån jobbig start i livet som lill gumman fick.. Nä nu ska jag sluta har Mia på tråden , Bye....

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards