Alla inlägg under mars 2008

Av Ulrica - 15 mars 2008 10:32

så jag hinner inte skriva..

Som jag skrev förut så har Pontus och Dennis varit sjuka nästan hela veckan, Dennis är den som har mått sämst.. Inte riktigt pigg är han heller snorig och dan..

Pontus har åkt ner till stan för att prova ut 1 dress till för fotbollen, tycker precis vi har köpt ny =(

Mia ska vara snäll och skjutsa ner Dennis sedan för att göra samma sak..


Freja sov ända tills 07:30 i morse så nu är man pigg och glad..

Nu på morgonen så har jag städat bort en massa ytterkläder från hallen så nu är det gott om plats att hänga igen =) Funderar på att byta gardiner i v-rummet men får se lite velig med den saken...

Någon som kan tipsa om en smarrig middag idag? Sälv har jag total idè torka.

Ikväll blir det mys framför tv:n med godis, dricka , chips och någon film.. Ja så brukar vi tända en massa ljus också sedan kryper vi ner i soffan hela högen och bara myser...

Lika bra att passa på så länge barnen vill för snart är dom för stora för att sitta hemma med mamma en Lördag och mysa =)

Från det ena till det andra: vägde mej igår och fick en smärre chock..

Hade gått ner 5 kilo bara så där, synd att det inte syns bara =) Men det är ju en början på mina överflödiga kilon efter Freja.. Gick upp 30 kilo med henne och gick ner 20 kilo nästa på än gång, kanske inte så konstigt för det mesta var bara vatten.. Så nu har jag gått ner 5 kilo alltså har jag ungefär bara 5 kilo kvar..

Så nu sitter jag och funderar på vad jag har gjort och det enda jag kan komma på bara så där är att jag inte äter på kvällen, godis har jag varit dålig på den senaste tiden, likaså med dricka osv.. För inte har jag varit duktig att varit ute och gått mycket haha snarare för lite..

Nä nu ska jag ta och bädda grabbarnas sängar och sedan börja fundera vad lunchen ska bestå av idag.

Oj höll på att glömma: LYCKA TILL IDAG ADAM JAG TÄNKER PÅ DEJ OCH HÅLLER ALLA FINGRAR OCH TÅR.. PUSS TILL ER HELA HÖGEN, OCH GUMMAN LOVE YAAA!!!!!



Av Ulrica - 13 mars 2008 10:03

Japp jag vaknade strax efter 04:00 i morse av att jag hörde någon spy.. Där stod lilla Dennis på toa och spydde, men han har bara spytt 1 gång. Men ont i huvudet, feber, snorig det är han.. Vad är det för konstigt som går egentligen??? Verkar som man max spyr 2 gånger men sedan är man helt utslagen ändå!!


Hm kanske detta Freja hade på Söndags kväll när det sprutade som en fontän ur hennes mun innan hon somnade.. Sedan har hon haft hemsk hosta och snorig...

Ska bli intressant att se hur Pontus mår när han vaknar, kanske han också har blivit förkyld??


Nu på morgonen så har jag gjort det vanliga, vikt och stoppat undan tvätt och kört igång en ny maskin..

Freja ligger ute nu och sover och Dennis tittar på film...

Nu ska jag ta mej kaffe och sedan får vi se vad som händer och fötter =)


Av Ulrica - 12 mars 2008 10:23

Nu har jag vikt och stoppat undan tvätt, kört igång en ny maskin och diskmaskin. Bäddat alla sängar, busat med Freja..

Pontus har in spytt mera + att han äter en massa, har redan hunnit med att fråga om han kan få gå på skolan i morgon..

Så undra om det var magsjuka eller inte?

Hmm nu ligger illa Freja ute och sover, lyckades inte hålla henne vaken tills lunch....Jaha kanske man ska ta och skura badrummet??

Av Ulrica - 12 mars 2008 09:21

Natten har varit lugn, men lilla Freja beslöt sej för att vakna 04:30 i morse =)..

Pontus har spytt nu igen på morgonen så bara att anta att det är magsjuka han har fått bara att hoppas att vi andra klara oss..

Ja så vad händer idag då, inget eftersom Pontus är sjuk. Blir det vanliga som att tvätta, vika och hänga tvätt...

Middag idag kommer att bestå av stekt potatis med korv och ägg...

Undra vad stackars Dennis ska kunna hitta på idag då efter skolan i detta tråkiga väder...

Nu ska jag ta och gå och kolla hur det går för Pontus, kanske skriver mer sedan..


Av Ulrica - 11 mars 2008 22:56

Pontus brukar inte lägga sej frivilligt alla dagar om man säger så.. Micke och jag satt i köket och drack kaffe, jag skickade ett sms till Pontus (som var på sitt rum) att nu får du komma om du ska ha någon kvällsfika för klockan började närma sej 21.. ingen Pontus kommer så jag går in och får en chock för han har lagt sej!!

Mamma jag mår illa jag vill inte ha någon fika..

Va säger jag är du orolig över något?

Nää jag mår bara illa..

Okej jag går ut från rummet och tänker att han får vara själv en liten stund.

Strax efter går han in på toa och spyr..

Berättar när han spytt klart att 4 killar i klassen har magsjuka!!!

Jippi tänker jag nu är det dax igen..

Peppar peppar så har han inte spytt något mera ännu, hoppas att resten av högen klarar sej...

Nu är det dax att nanna kudden..

Av Ulrica - 11 mars 2008 14:52

Natten har flytit på bra förutom Frejas hosta som inte är snäll.. Har börjat gett henne hostmedicin nu så får se när det släpper..

Lilla Dennis kunde inte sova i natt så han var vaken mellan 00:30-01:30. stackars liten som sedan skulle upp vid 06:30 i morse.. Det märks på han nu att han är trött för det kommer bara en massa gnäll ur munnen på honom =)

Pontus är snart på väg hem och middagen idag består av ugnspannkaka med bacon mumma...

Micke åker och jobbar ikväll och blir bort tills Torsdagsmorgon.

Nä nu har jag inge mera att skriva för denna gång...


Av Ulrica - 10 mars 2008 09:57

Freja är så förkyld, näsan rinner, hosta och ögonen jag antigen så är det förkylningen som satt sej där eller så håller hon på att få ögoninflammation.

Mitt uppe i allt så har hon fått en till tand nere också, stackars liten...

Nu har hon hela 11 tänder =)

Natten har varit rätt så hyffsad ändå, bara vaknat några gånger..


Pontus och Dennis kom hem från sin sportlovstripp.. Det blev Öregrund hos Johnnys mamma, Riga med övernattning på båten och Åland tror jag också dom for till =) Pojkarna har haft det jätte bra av det jag hunnit höra, hoppas jag hinner får höra mera ikväll..

TACK SNÄLLA VIVICA OCH JOHNNY för dom nya skorna, nya jackan och ja allt TACK FÖR ALLT det är GULD VÄRD PUSS till er båda =)

Ja vad händer idag då hmm kan jag inte skriva här för många som läser men vi får se vad som händer.

Nu på morgonen så har jag hunnit köra igång en maskin tvätt och diskmaskinen, bäddat sängar och skickat iväg grabbarna till skolan och 6års, Victor åker till sin mamma idag och Pontus och Dennis fortsätter att vara hos mej.. Vill inte gå in på några detaljer om det heller räcker att dom närmaste vet...

Nä nu ska jag ta och duscha medans lilla Freja sover....


Av Ulrica - 7 mars 2008 11:55

Allt gick bra nere i Huddinge, lilla Freja var så duktig..

Jaha vad fick vi veta då: Jo att Frejas ena njurer var minder och den andra större.. Men det var bara positivt för den som är större kompenserar den mindre njuren...

Freja kommer inte att kunna ha dessa njurara hela livet utan hon kommer att behöva få en ny i framtiden. När det vet man inte, det kan hända om 1år likasom det kan bli om 30år beror på hur hennes kropp vill..

Lilla gumman kommer aldrig att få röka, snusa eller dricka sprit.. Men det gör ju inget =) Om hon vill ha barn så måste hon planera sin graviditet så det är en läkare som följer upp hela vägen. P-piller får hon inte skaffa på en vanlig ungdomsmotagning utan hon måste till gyn där det finns läkare som kan om njurar..

Allt detta för att den dagen hon får en till njure så kommer hon att få äta mediciner som ska se till att den nya njuren inte stöts bort.

Men detta var ingen nyhet för mej och Micke, för detta talade dom om för oss när vi var där nere med henne när hon var riktigt liten.. Så Micke och jag har vetat hela tiden att Freja aldrig kommer att bli 100% frisk.Men det är inget man grubblar på bara att behandla henne så vanligt som det går.. Behöver bara tänka på att hon inte får äta ren choklad, dricka apelsin drycker osv. Men det är ju hur man vänjer in henne från början..

Läkarna tyckte det var jätte roligt att få träffa Freja och se hur stor hon har blivit.. Hon är ett mirakel våran lilla dotter för dom berättade att det är inte så ofta som det brukar gå så här bra som det har gjort med henne.. Vi fick också svart på vitt nu att detta njurfel som Freja har blev på grund av syrebristen som blev när hon föddes...

Nog om detta nu ska jag tvätta...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards