Alla inlägg den 7 mars 2008

Av Ulrica - 7 mars 2008 11:55

Allt gick bra nere i Huddinge, lilla Freja var så duktig..

Jaha vad fick vi veta då: Jo att Frejas ena njurer var minder och den andra större.. Men det var bara positivt för den som är större kompenserar den mindre njuren...

Freja kommer inte att kunna ha dessa njurara hela livet utan hon kommer att behöva få en ny i framtiden. När det vet man inte, det kan hända om 1år likasom det kan bli om 30år beror på hur hennes kropp vill..

Lilla gumman kommer aldrig att få röka, snusa eller dricka sprit.. Men det gör ju inget =) Om hon vill ha barn så måste hon planera sin graviditet så det är en läkare som följer upp hela vägen. P-piller får hon inte skaffa på en vanlig ungdomsmotagning utan hon måste till gyn där det finns läkare som kan om njurar..

Allt detta för att den dagen hon får en till njure så kommer hon att få äta mediciner som ska se till att den nya njuren inte stöts bort.

Men detta var ingen nyhet för mej och Micke, för detta talade dom om för oss när vi var där nere med henne när hon var riktigt liten.. Så Micke och jag har vetat hela tiden att Freja aldrig kommer att bli 100% frisk.Men det är inget man grubblar på bara att behandla henne så vanligt som det går.. Behöver bara tänka på att hon inte får äta ren choklad, dricka apelsin drycker osv. Men det är ju hur man vänjer in henne från början..

Läkarna tyckte det var jätte roligt att få träffa Freja och se hur stor hon har blivit.. Hon är ett mirakel våran lilla dotter för dom berättade att det är inte så ofta som det brukar gå så här bra som det har gjort med henne.. Vi fick också svart på vitt nu att detta njurfel som Freja har blev på grund av syrebristen som blev när hon föddes...

Nog om detta nu ska jag tvätta...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards